Хиляди пожарникари, които се борят с бушуващите в Калифорния пожари,

...
Хиляди пожарникари, които се борят с бушуващите в Калифорния пожари,
Коментари Харесай

Пожарникарите се мъчат да овладеят двата най-големи пожара в щата Калифорния

Хиляди пожарникари, които се борят с вилнеещите в Калифорния пожари, се мъчат да лимитират двата най-големи пожара, единият от които гори към този момент близо три седмици, а другият към този момент се е трансформирал в един от най-унищожителните в този американски щат, съобщи Франс прес.

По данни на щатската противопожарна работа "пожарът Кар " е унищожил близо 51 000 хектара от експлоадирането си на 23 юли, което е провокирано от "механична щета на моторно транспортно средство ". Той също по този начин е изпепелил 1465 здания, в това число към 1000 жилища, което го прави шестият най-разрушителен пожар в щата на този стадий.

Борещите се с този пожар над 4200 пожарникари са съумели да го лимитират с 35 %. В този пожар са починали двама пожарникари и четирима цивилни.

Другият огромен пожар е "пожарът Фъргюсън ", който стартира на 13 юли. До момента той е стеснен единствено с 39 %. Той е унищожил 27 765 хектара, включително 2300 единствено през миналата нощ.

Този пожар бушува наоколо до известния народен естествен парк Йосемити, който е отчасти затворен най-малко до 5 август.

Други два огромни пожара са "пожарът Ривър ", който е понижен до 50 % откакто е унищожил над 14 200 хектара и "пожарът Ранч ", който е понижен с 33 % от оптималния си обсег и е разрушил над 30 300 хектара площи.
Пожарите в Калифорния провокираха евакуацията на десетки хиляди души, част от които през последните дни получиха позволение да се върнат по домовете си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР