Хиляди поддръжници на испанския министър-председател Педро Санчес се събраха по

...
Хиляди поддръжници на испанския министър-председател Педро Санчес се събраха по
Коментари Харесай

Хиляди митингуваха в Мадрид в защита на Педро Санчес

Хиляди поддръжници на испанския министър-председател Педро Санчес се събраха по улиците на Мадрид, с цел да го убедят да не подава оставка.


В сряда водачът на социалистите изненада страната, като разгласи, че анулира всички публични задължения, с цел да обмисли бъдещето си на лидерския пост.

Той взе това решение, откакто съдът стартира в началото следствие на брачната половинка му по отношение на изказвания за корупция.

Санчес ще разгласи решението за бъдещето си в понеделник, 29 април.


Привърженици на социалистите пътуваха с рейсове от цялата страна, с цел да участват на проява в поддръжка на Педро Санчес пред централата на партията му в Мадрид, скандирайки " Педро, не се предавай " и " Не си самичък ".

Сара Домингес, съветник на 30 години, изрази вяра, че държавното управление на Санчес е подхванало " положителни стъпки за дамите, ЛГБТ общността и малцинствата ".

Хосе Мария Диес, 44-годишен държавен чиновник, пристигнал от Валядолид в Северна Испания, с цел да изрази поддръжката си, съобщи пред Би Би Си, че съществува действителна опция крайната десница да вземе властта, в случай че Санчес се отдръпна.


" Това ще значи крачка обратно за нашите права и свободи ", сподели той.

Делегацията на централното държавно управление в Мадрид заяви, че са взели участие 12 500 души./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР