Хиляди палестинци се събраха, за да погребат учител, убит по

...
Хиляди палестинци се събраха, за да погребат учител, убит по
Коментари Харесай

36-годишен палестинец загина след акция на военните в Израел

Хиляди палестинци се събраха, с цел да погребат преподавател, погубен по време на израелска военна акция в град в окупирания Западен бряг. Израелските военни нахлуха в град Акаба и обкръжиха къща, в която се е считало, че се крият бойци. Жители оповестиха, че израелските бойци са призовали търсените посредством високоговорители да се предадат. Когато ​​​​​​​въоръжените лица отказали, израелските военни изстреляли по постройката ракети и гранати, с цел да се опитат да ги принудят да излязат. Но въоръжените лица отказали да се предадат и съумели да избягат от разрушената къща. Израелската войска заяви, че скривалището е било претърсено и са открити самоделни взривни устройства в детската стая, както и пълнители за оръжия с огромен потенциал. Арестувани са били двама обвинени.
Израелските войски не претърсиха къщата. Те започнаха да стрелят с незабавно. Влязоха на паркинга и стреляха по колата. След това ме разпитваха за имената на избрани лица. Казах им, че не познавам тези хора и в никакъв случай не съм чувал за тях.
Мохамед Абу Арах, притежател на къща, в която се допуска, че се крият бойци

По време на престрелката 36-годишният палестинец Абдулрахим Ганем е бил погубен, до момента в който се е прибирал при брачната половинка си, откакто рано сутринта се е погрижил за овцете и зеленчуците в своята плантация. Ганем е работил като преподавател по британски език в учебно заведение в региона. Той бе заровен няколко часа по-късно, а тялото му бе увито в палестинското знаме.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР