Хиляди облечени в черно протестиращи блокираха магистралата пред парламента на

...
Хиляди облечени в черно протестиращи блокираха магистралата пред парламента на
Коментари Харесай

Нов мащабен протест пред парламента в Хонконг

Хиляди облечени в черно протестиращи блокираха автомагистралата пред Народното събрание на Хонконг, като настояха за оставката на пропекинския властник на града поради противоречивия закон за екстрадиция, който провокира най-голямата политическа рецесия на територията от десетилетия, съобщи БГНЕС.
Протестът се разрасна откакто държавното управление отхвърли да удовлетвори настояванията на стачкуващите да анулира законопроект, който би разрешил изгонването на хора в континентален Китай. Единственото, което до момента реализираха протестиращите, е отсрочване на законопроекта.
Движението се обърна към администрацията на основния ръководещ на града Кари Лам, осведоми Агенция Франс Прес. Опозиционните групи, инициирали най-масовите митинги в историята на Хонконг, приканиха за цялостното отдръпване на законодателството и упорстват Лам да подаде оставка.
След като се приближиха до основния държавен комплекс на Хонконг преди пиковия час, стотици протестиращи - мнозина носещи маски за лице и скандиращи антиправителствени лозунги - се изсипаха на улица " Харкорт " пред постройката на Народното събрание, блокирайки основната артерия изцяло, преди да разрешат на някои транспортни средства да преминат през блокадата.
Призивът за днешния митинг бе насочен от студентските съюзи на града, както и от неофициални уредници в обществени медии и приложения за известия като Telegram. " Има доста способи за присъединяване. Помислете деликатно за личните си способи да покажете любовта си към Хонконг. 21 юни не е краят на борбата, ще има повече в идващите дни ", гласи известието в обществените медии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР