Хиляди млади екоактивисти от цял свят, сред които Грета Тунберг,

...
Хиляди млади екоактивисти от цял свят, сред които Грета Тунберг,
Коментари Харесай

Грета Тунберг сред хиляди активисти в младежко климатично шествие

Хиляди млади екоактивисти от целия свят, измежду които Грета Тунберг, минаха през днешния ден по улиците на Глазгоу, където заседава климатичният конгрес, с цел да призоват участващите в него международните водачи да подхващат дейности против измененията в климата и им обезпечат по-безопасно бъдеще, предадоха международните организации.

На конференцията COP26 след седмица, изпълнена с речи на държавни водачи и обещания за понижаване на потреблението на въглища, редуциране на излъчванията от парниковия газ метан и ограничение на обезлесяването на планетата, думата взимат представителите на гражданското общество.

Активистите и групите за напън не са удовлетворени от поетите до момента задължения, огромна част от които не са законово обвързани и са за след десетилетия.

Демонстрантите през днешния ден носеха плакати и транспаранти с послания, изразяващи неодобрение и отчаяние от продължаващите години наред договаряния за климата. " Вас не ви е грижа, само че мен ме е грижа! " се четеше на афиш, носен от момиченце, седнало на раменете на татко си, съобщи Ройтерс.

Хиляди хора се събраха пред сцената на площад " Джордж " в Глазгоу, а пред тях приказваха лектори от Колумбия, Папа Нова Гвинея, Уганда, Пакистан, Обединеното кралство и други страни

Активистът на " Петъци за бъдеще " (Fridays for Future), 17-годишният Дилън Хамилтън, 17 година, представяше хората на сцената, като съобщи, че се приготвя за този миг повече от две години, съобщи BBC.

Самата Грета Тунберг сподели пред събралото се голям брой: " Нямаме потребност от повече далечни необвързващи обещания... те имаха десетилетия за бла-бла-бла и до каква степен ни докара това? ", цитира я CNBC.

" Ние разбираме за какво младежите се усещат толкоз съпричастни във връзка с изменението на климата и желаеме да ги забележим да употребяват тази пристрастеност и да я трансфорат в деяние. " Това съобщи представител на премиера Борис Джонсън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР