Хиляди мигранти избягаха от избухнал пожар в поставения под карантина

...
Хиляди мигранти избягаха от избухнал пожар в поставения под карантина
Коментари Харесай

Пожар изпепели гръцки бежански лагер, поставен под карантина

Хиляди мигранти избягаха от избухнал пожар в поставения под карантина бежански лагер „ Мория “ на остров Лесбос в Гърция.

Стихията се е разразила късно вечерта във вторник, а тази заран няколко души обикаляха измежду отломките от контейнери и палатки в опит да открият движимостите си, съобщи изданието „ Катимерини “. Към момента няма информация за потърпевши, всички са евакуирани. Все още не е изцяло ясна и повода за пожара, управляващите проверяват дали става дума за тенденциозен палеж, откакто броят на инфектираните с COVID-19 в лагера се усили до 35-има в последната една седмица.

Премиерът Кириакос Мицотакис свика незабавно съвещание по отношение на случая, а вицепрезидентът на Европейската комисия, Маргаритис Схинас, разгласи, че Европейски Съюз е подготвен да помогне на страната в „ тези сложни времена “.

Според чиновник на държавното управление на Лесбос евентуално ще бъде оповестено изключително състояние, което ще разреши активизиране на всички сили в поддръжка на острова и търсещите леговище.

В „ Мория “ живеят над 12 хиляди души – повече от 4 пъти от потенциала на лагера. От 1 март всички мигранти, достигнали до острова, се слагат под карантина.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР