Хиляди маймунки са измъчвани, докато са отглеждани в домашни условия.

...
Хиляди маймунки са измъчвани, докато са отглеждани в домашни условия.
Коментари Харесай

Дрога, сексуално насилие и умишлено умъртвяване: Хиляди маймунки са измъчвани за лайкове в мрежата

Хиляди маймунки са измъчвани, до момента в който са отглеждани в домашни условия. Собствениците им създават атрактивни фрагменти с тях, които разгласяват в обществените мрежи, с цел да събират реакции. Макаците са физически и душевен измъчвани, демонстрира отчет на обединяването Social Media Animal Cruelty Coalition (SMACC), в което вземат участие 20 организации за отбрана на животните.

Природолюбителите показват, че обществените платформи не съумяват да защитят маймунките.

Снимки: SMACC

Най-популярни са видеоклиповете, в които макаци, отглеждани като домашни любимци, са обличани с тесни облекла и носят памперси. Коментарите към тях най-често са „ О, какъв брой сладко “,  съпроводени от занимателни емотикони.

Чин-Чин основава непредвидена връзка с монахиня от будистки храм

Смущаващо е, че има основатели на наличие, които снимат полово принуждение над млади макаци - от време на време представяно като къпане или разчистване на гениталиите им.

Снимки: SMACC

Понякога даже се стига до съзнателно умъртвяване на животните. В десетки случаи дребните макаци са заснемани и под въздействието на опиати.

Това отношение към маймунките, които най-често към момента са бебета, може да им аргументи дълготрайни физически и психически увреждания. Обличането на макаците в рокли и слагането на обувки им предизвиква дискомфорт и може да ограничи естествените им придвижвания.

Снимки: SMACC

Бебета макаци, които се купуват за развъждане в домашни условия, най-често са отделени от родителите си на доста ранна възраст, от време на време, когато са единствено на няколко дни.

Това делене и непознатата обществена среда може да им аргументи също тежки психически и прочувствени увреждания, в това число стрес и поведенчески проблеми. Малките макаци постоянно могат да бъдат видени да смучат пръстите си, което е механизъм за справяне, който им оказва помощ при раздялата и претърпяната загуба.

Снимки: SMACC

Хранителните дефицити при домашните примати също са постоянно срещани, при доста от тях откриват диабет поради погрешно хранене.

Макаците са направили 42 офанзиви над хора и към момента не е ясно на какво се дължат нападенията

Когато домашните маймуни доближат зрялост, те може да стартират да демонстрират проблематично държание и даже да наранят стопаните си. Много от тях постоянно сметка са връщани в специфични центрове или са пускани на независимост в дивата природа, където шансът им за оцеляване е доста дребен.

Поведението на макаците може да бъде неправилно изтълкувано. Сърфиращите в мрежата виждат ухилени маймунки, което обаче е симптом за мощен стрес, боязън и експанзия.

Макаците не са опитомени животни като кучета или котки. Те са диви животни и техните потребности не могат да бъдат задоволени в човешка среда.

Снимки: SMACC

Между септември 2021 година и март 2023 година SMACC записва 1226 изявления във Фейсбук, Instagram, TikTok и YouTube, показващи макаци, отглеждани като домашни любимци.

Съдържанието варира от видимо „ почтено “ отношение до принуждение и мъчение над животинките. Общите гледания са над 12 милиарда.

Изводите от проучването демонстрират:

При 13% от наличието има съзнателно психическо мъчение - макаците са съзнателно накарани да изпитват боязън и страдалчество посредством плашене, раздразнение и заблуждение с храна.

При 12% има физическо изтезаване, побой, изгаряния, отрязване на крака и измъчвания до гибел.

Снимки: SMACC

При 60% от изявленията има директно физическо малтретиране на макаци, гледани в домашни условия.

Наличието на такова наличие е записано най-вече във Фейсбук - 60%, YouTube -24%, и TikTok - 13%

Във видео в YouTube, което има четири милиона гледания, се вижда маймуна с цветна риза, панталони, обувки и раница, която се движи, до момента в който изпитва усложнения, и накланя главата си в разнообразни направления. Надпис във видеото показва, че това е " първият образователен ден " на маймуната.

От SMACC предизвестяват, че когато потребителите на обществените мрежи харесват, разясняват и споделят сходно наличие, те несъзнателно поддържат мъчението над животни. Популярното наличие се разпространява в допълнение с повишаването на ангажираността, мотивирайки основателите му да основават повече. 

Снимки: SMACC

Има случаи, при които макаците са удряни и пляскани от притежателите си, с цел да ги дисциплинират. Някои влогъри слагат макаците в рискови обстановки, с цел да снимат реакциите им или да снимат себе си по какъв начин избавят животното.

В поредност от видеоклипове могат да се видят бебета маймуни, окачени на дънери в бързо течаща река, застрашени от падение и удавяне. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР