Хиляди компютърни сървъри по целия свят са били обект на

...
Хиляди компютърни сървъри по целия свят са били обект на
Коментари Харесай

Италия: Хиляди компютърни сървъри по света са били обект на хакерска атака

Хиляди компютърни сървъри по целия свят са били обект на хакерска офанзива. Това съобщи в неделя италианската Национална организация за киберсигурност (ACN), като предизвести организациите да подхващат дейности за отбрана на своите системи, заяви " Ройтерс ".

Хакерската офанзива е имала за цел да употребява накърнимост на софтуера , сподели генералният шеф на ACN Роберто Балдони, като добави, че е била в голям мащаб.

Сървърите са били компрометирани в други европейски страни като Франция и Финландия, както и в Съединените щати и Канада.

Десетки италиански организации евентуално са били наранени.  Много други са били предизвестени да подхващат дейности, с цел да избегнат блокиране на достъпа до своите системи.

Клиентите на Telecom Italia оповестиха за проблеми с интернет по-рано в неделя, само че се счита, че двата казуса не са свързани.

Американските чиновници по киберсигурността обявиха, че правят оценка въздействието на докладваните произшествия.

" CISA работи с нашите сътрудници от обществения и частния бранш, с цел да оцени въздействието на тези докладвани произшествия и да даде помощ, когато е належащо ", сподели Агенцията за киберсигурност и сигурност на инфраструктурата на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР