Хиляди жители на югозападна Исландия бяха прекъснати подаването на топла

...
Хиляди жители на югозападна Исландия бяха прекъснати подаването на топла
Коментари Харесай

Изригването на вулкан в Исландия прекъсна захранването с топла вода на хиляди, след като изстреля лава на 260 фута във въздуха

Хиляди поданици на югозападна Исландия бяха прекратени подаването на топла вода на фона на „ мощен мраз “ през нощта – поради лавата. Третото вулканично изригване в района от декември насам изпрати потоци лава, които съгласно управляващите са развалили тръбите, доставящи топла вода в региона.

" Нямаме топла вода, тъй като полето от лава е над тръбите ", сподели жителката на Кефлавик Бриндис Торстейнсдотир пред Ройтерс, като сподели, че десетки хиляди хора са наранени. " Много ни е мъчно. И не знаем нищо. "

Последното изригване избухна към 6 часа сутринта локално време в четвъртък североизточно от планината Sýlingarfell, изхвърляйки фонтани от лава на почти 260 фута във въздуха и пораждайки съвсем 2 благи вулканичен дирек. Метеорологичната работа на Исландия съобщи в последната си актуализация в четвъртък, че лавата е изтекла на малко под 3 благи от мястото на изригването, само че тази интензивност наподобява понижава. Смята се също, че изригващата цепнатина е дълга малко под 3 благи.

Съобщих...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР