Хиляди жители на Швеция са имплатирали микрочипове в ръцете си.

...
Хиляди жители на Швеция са имплатирали микрочипове в ръцете си.
Коментари Харесай

Започна се! Над 4000 шведи вече са киборги

Хиляди поданици на Швеция са имплатирали микрочипове в ръцете си. Целта на новата мода е да улесни ежедневните дейности на хората.

Компанията “Биохакс ", която създава дребните устройства, е инжектирала чиповете на над 4000 души за последните пет години. Това разрешава на шведите да изоставят физическите ключове за домовете и колите си, персоналните си документи, както и билетите за трен.

Чиповете се конфигурират подкожно с инжекция. Слагат се сред палеца и показалеца на ръката и употребяват така наречен “разпознаване по радио талази ", което се употребява за всяка кредитна карта и паспорт. Чиповете могат да бъдат прочетени от доста от актуалните устройства, в това число и от телефони с операционна система “Андроид ".

“Биохакс " разясняват, че с всеобщото въвеждане на чиповете ще се понижи потреблението на пластмаса. Системата е имплементирана в няколко огромни компании в страната, както и в шведските железници, които разрешават да запазите билетите си трен в чипа на ръката ви. Въпреки това новата мода провокира и честен спор в Швеция – дали може човек да бъде наблюдаван с този чип.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР