Хиляди израелци се присъединиха към семействата на заложници, задържани в

...
Хиляди израелци се присъединиха към семействата на заложници, задържани в
Коментари Харесай

Март достига до Ерусалим с призив за освобождаване на израелски заложници

Хиляди израелци се причислиха към фамилиите на заложници, арестувани в Газа, с цел да призоват държавното управление да даде приоритет на обезпечаването на тяхното освобождение.

Протестиращите минаха пешком от Тел Авив до Йерусалим, преди да проведат проява пред резиденцията на премиера Бенямин Нетаняху.

Той е подложен на критика, че не е направил повече за освобождението на държаните от Хамас.

Това идва откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън повтори апелите за решение с две страни.

От почти 240 души, взети за заложници от Хамас по време на техните смъртоносни офанзиви на 7 октомври, единствено четирима са освободени до момента, а различен, боец, е избавен в Израелска интервенция.

Тази седмица израелската войска заяви, че е разкрила телата на двама заложници - 65-годишният Йехудит Вайс и 19-годишният боец Ноа Марчиано - в Ивицата Газа.

Протестът, призоваващ за освобождението на заложниците, стартира в Тел Авив във вторник, преди да се насочи към Йерусалим. Към края на марша си протестиращите стопираха за малко, с цел да пуснат стотици жълти балони с хелий.

„ Искаме отговори “, сподели Ари Леви, чието семейство имаше двама членове – в това число 12-годишният му наследник – отведени от Хамас от кибуца Нир Оз на 7 октомври.

" Не е обикновено деца да бъдат отвличани в продължение на 43 дни. Не знаем какво прави държавното управление, нямаме никаква информация ", господин Леви сподели пред организация Агенция Франс Прес.

„ Искам държавното управление да ги върне вкъщи при нас “, сподели Двора Коен, 43, чийто шурей и 12-годишен племенник са и двете се считат за държани от Хамас.

На конференция в събота вечерта господин Нетаняху сподели, че „ до момента не е имало договорка за освобождение на заложници “, добавяйки, че „ когато имаме какво да кажем, ние ще ви актуализираме ".

Той сподели, че първата цел на войната е да унищожи Хамас, втората е да върне заложниците и третата е да отстрани опасността от Газа. < /p>

В събота към 400 души стачкуваха в Кесария, северно от Тел Авив, призовавайки господин Нетаняху да подаде оставка, съгласно известия в локалните медии.

Един знак гласеше: „ Който упреква единствено армията, не заслужава да я командва. “

Миналия месец господин Нетаняху бързо изтри обява в обществените медии, обвиняваща военните и началниците по сигурността, че са разрешили осъществяването на офанзивите на Хамас. По-късно се извини.

Отделно, в публикация, оповестена във Washington Post в събота, господин Байдън сподели, че решението за две страни е „ единственият метод да се подсигурява дълготрайната сигурност както на израелския, по този начин и на палестинския народ ".

Президентът имаше поради дефинитивно съглашение, което ще види основаването на самостоятелна страна Палестина, живееща в мир дружно с Израел.

„ Решение с две страни – два народа, живеещи един до друг с идентична степен на независимост, благоприятни условия и достолепие – е мястото, където би трябвало да води пътят към мира “, написа господин Байдън, добавяйки, че постигането му ще изисква „ задължения от израелци и палестинци “.

Статията - която също упреква Хамас в " идеология на заличаването " - наподобява е ориентирана към господин Нетаняху, който се опълчва на решението за две страни от самото начало политическата му кариера.

Оцеляването му като министър-председател зависи частично от поддръжката на израелските хардлайнери, които имат вяра, че цялата територия сред река Йордан и Средиземно море е била дадена на еврейския народ от Бог.

Г-н Нетаняху сподели преди този момент, че Израел би трябвало да поддържа „ цялостната военна отговорност “ в Газа „ в обозримо бъдеще “.

Г-н Байдън също сподели, че палестинската власт би трябвало да ръководи линията Газа и Западния бряг след войната Израел-Хамас, като добави, че държавното управление му е готово да наложи визови забрани против " екстремисти ", атакуващи цивилни в окупирания Западен бряг.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР