Хиляди израелци протестираха в Тел Авив в събота за 13-а

...
Хиляди израелци протестираха в Тел Авив в събота за 13-а
Коментари Харесай

За 13-та седмица протестите в Израел не спират

Хиляди израелци стачкуваха в Тел Авив в събота за 13-а поредна седмица против противоречивата промяна на правосъдната система, която в този момент е замразена от държавното управление, до момента в който се водят диалози с представители на партиите.

Носейки израелски флагове, хората минаха през центъра на комерсиалния център на Израел, скандирайки " народна власт " и носейки плакати, осъждащи твърдото дясно държавно управление на министър-председателя Бенямин Нетаняху.

В други градове се организираха по-малобройни манифестации.

Демонстрациите избухнаха през януари, откакто обединението разгласи своя пакет от промени, който съгласно държавното управление е нужен за възобновяване на салдото сред пълномощията на законодателите и правосъдната власт.

Предложените промени ще лимитират пълномощията на Върховния съд и ще дадат на политиците по-големи пълномощия при избора на съдии, което съгласно съперниците може да заплаши израелската народна власт.

В понеделник Нетаняху разгласи " пауза " в приемането на нужното законодателство в Народното събрание, в изискванията на обща стачка, провокирана от известието му, че уволнява министъра на защитата Йоав Галант за това, че е призовал за тъкмо такава пауза.
 Нетаняху и Байдън си размениха остри реплики към правосъдната промяна в Израел
Нетаняху и Байдън си размениха остри реплики към правосъдната промяна в Израел

Отношенията сред съдружниците са подложени на тестване

Във вторник представители на множеството парламентарни партии започнаха диалози в резиденцията на президента Исаак Херцог, с цел да се опитат да формулират законодателство, което да бъде задоволително и за двете страни на политическия набор .

Нямаше непосредствени данни за демонстрациите в събота спрямо предходните седмици.

Много политически коментатори и представители на опозицията показаха песимизъм във връзка с възможностите на посредническите старания на Херцог, като обединението съобщи, че в случай че диалозите се провалят, ще приключи законодателството на идната парламентарна сесия.
 Консултации в Израел за противоречивата правосъдна промяна
Консултации в Израел за противоречивата правосъдна промяна

Скептицизмът продължава да е огромен

Междувременно Нетаняху не е показал на Галант изискваното от закона писмо за уволняване, тъй че министърът на защитата извършва отговорностите си както нормално.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР