Хиляди израелци протестираха в събота с искане министър-председателят Бенямин Нетаняху

...
Хиляди израелци протестираха в събота с искане министър-председателят Бенямин Нетаняху
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Хиляди израелци стачкуваха в събота с искане министър-председателят Бенямин Нетаняху да одобри съглашението за преустановяване на огъня с оповестената от Съединени американски щати и Европейски Съюз за терористична организация " Хамас ".

Демонстрантите упорстват, че би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да се върнат вкъщи отвлечените от групировката заложници.

На 7 октомври " Хамас " атакува Израел, убивайки 1200 души, а стотици бяха взети за заложници. Това е най-смъртоносният ден в историята на Израел. Има данни и доказателства за зверства против евреи по време на офанзивата. В отговор държавното управление на Нетаняху стартира атака в линията Газа. Тел Авив упреква екстремистската формация, че употребява цивилни жители като жив щит.

" Днес съм тук, с цел да поддържа съглашението. Трябва да ги върнем назад. Трябва да върнем всички заложници - живите и мъртвите. Трябва да ги върнем. Трябва да сменим това държавно управление. Това би трябвало да завърши ", споделя Натали Елдор, една от демонстрантките, представена от организация " Ройтерс ".

Anti-Netanyahu protests continue to grip Tel Aviv.
— IRNA News Agency (@IrnaEnglish)
Израелското държавно управление чака отговор от " Хамас " за последното предложение за договаряния. По информация на изданието " Wall Street Journal ", което цитира египетски чиновници, осведомени с въпроса, документът включва два стадия:
Първи стадий - освобождение на най-малко 20 заложници в границите на три седмици в подмяна на близо хиляда палестински затворници;Втори стадий - 10-седмично преустановяване на огъня, при което " Хамас " и Израел ще се спогодят за освобождение на по-голям брой заложници и по-дълга пауза в сраженията, която може да продължи до една година.
В същото време обаче министър председателят Бенямин Нетаняху съобщи, че има намерение да организира сухопътна интервенция в Рафах, без значение от резултата от договорката. Израел твърди, че бойците на " Хамас " са избягали в южната част на линията.

" Ще влезем в Рафах и ще унищожаваме батальоните на Хамас там със или без договорка ", съобщи Нетаняху преди дни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР