Хиляди израелци демонстрираха в събота в центъра на Тел Авив

...
Хиляди израелци демонстрираха в събота в центъра на Тел Авив
Коментари Харесай

Отново протест в Тел Авив срещу Бенямин Нетаняху

Хиляди израелци демонстрираха в събота в центъра на Тел Авив за пета поредна седмица срещу спорните правни промени, насърчавани от дясното държавно управление на министър-председателя Бенямин Нетаняху, заяви Агенция Франс Прес.

Тълпи, носещи синьо-бели израелски флагове, самоуверено излязоха на дъжд и заляха централната улица Каплан с плакати, на които новото държавно управление бе наречено " опасност за международния мир ".

Друг надпис гласеше " Спасете израелската народна власт от Нетаняху ".

Протестите се трансфораха в ежеседмично събитие в съботните вечери, откогато новото държавно управление на Нетаняху - наричано най-дясното в историята на Израел - встъпи в служба в края на декември.

Местните медии оповестиха, че митинги се организират в 20 града в цялата страна, и обявиха, че единствено в Тел Авив са се събрали десетки хиляди души.

Нетаняху се върна на власт след изборите през ноември отпред на коалиция с извънредно десни и ултраортодоксални еврейски партии.

Миналия месец той беше заставен да в профил почитан министър - Арие Дери, който оглавява ултраортодоксалната партия " Шас ", заради неотдавнашна присъда за укриване на налози.

Оттогава държавното управление разгласи желанието си да организира политика на разширение на селищата в окупирания Западен бряг, както и обществени промени, които тормозят общността на ЛГБТК, и противоречиви правосъдни промени.
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР