Хиляди израелски граждани излязоха на протести срещу правителството на премиера

...
Хиляди израелски граждани излязоха на протести срещу правителството на премиера
Коментари Харесай

Хиляди израелски граждани излязоха на протести срещу правителството на Бенямин Нетаняху

Хиляди израелски жители излязоха на митинги против държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, съобщи ДПА. 

Участници в демонстрацията в Тел Авив настояха за неотложно прекъсване на войната в Газа, с цел да бъдат освободени оставащите над 100 заложници, държани от палестинската ислямистка формация " Хамас ". 

" Спрете сраженията, платете цената ", съобщи на митинга един от протестиращите, чийто братовчед е измежду похитените. 

В края на ноември бяха разменени 105 израелски заложници против 240 палестински пандизчии. След това " Хамас " съобщи, че няма да освобождава повече хора, пленени при офанзивата против Южен Израел на 7 октомври, до момента в който Тел Авив не изтегли армията си от Газа. 

Нетаняху и неговите съидейници обаче застанаха на твърдата позиция, че единственият метод за освобождението на останалите заложници е военната победа над палестинската формация, отбелязва ДПА. 

Няколкостотин поддръжници на лявата партия " Хадаш " в събота желаеха оставката на Нетаняху в северния пристанищен град Хайфа. Стотици протестиращи излязоха и по улиците на Йерусалим. 

В петък вечерта роднини на заложници оповестиха непрекъснат протест в град Кесария, където се намира частния дом на израелския министър председател.  " Очакваме съществени хора... да излязат и да ни дадат действителни отговори за това по какъв начин са нашите близки ", сподели един от протестиращите, представен от Българска телеграфна агенция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР