Хиляди излязоха по улиците на Прага на протест срещу чешкото

...
Хиляди излязоха по улиците на Прага на протест срещу чешкото
Коментари Харесай

Протести срещу антируските санкции обхванаха Европа

Хиляди излязоха по улиците на Прага на митинг против чешкото държавно управление, високата инфлация и с искане за преустановяване на военната поддръжка на страната за Украйна. Чехите са недоволни от рекордната инфлация от 16,7%, основно поради скока в цените на силата, породен от антируските наказания. 
Митингът под надпис " Чехия против бедността " беше проведен от новата извънпарламентарна партия ПРО. Лидерът й Жиндрич Райхъл настоя министър председателят Петер Фиала да подаде оставка, а националните водачи " да се грижат първо за ползите на чешките жители ". Местните медии оповестиха, че протестиращите са желали да смъкват украинското знаме от фасадата на Националния музей на Вацлавския площад.
Хиляди стачкуващи се събраха в Берн пред Народното събрание и държавното управление на Швейцария с искане за прецизно съблюдаване на неутралитета от страната, прекъсване на износа на военни материали и анулация на антируските наказания. Сред протестиращите участваха депутати и членове на младежкото крило на консервативната Швейцарска национална партия, която е най-голямата политическа мощ в Народното събрание и част от четирипартийното държавно управление на Алпийската република.
В отворено писмо публичната организация Pro Suisse съобщи, че Швейцария, подкрепяйки глобите против Русия, губи доверие в себе си като безпристрастен медиатор в търсенето на спокойно решение на украинската рецесия. Швейцария, която не е член на Европейски Съюз, по-рано поддържа глобите на Европейски Съюз против Русия, макар неутралния си статут.
Над 2000 души излязоха по улиците на испанския град Билбао като част от марш в поддръжка на Русия. 
" Русия се стреми към мир от 2014 година насам. Но Западът не оставя на Русия различен избор. Поради тази причина ние показваме нашата взаимност с Москва ", разкри уредник от баската организация " Не на НАТО ". Протестиращите окачиха флагове на Русия, ЛНР и ДНР върху постройката на кметството. Демонстрантите упорстват средствата за въоръжаване на Украйна и увеличение на военния бюджет на Испания да се преразпределят за обществени разноски и подкрепяне на популацията, заради възходящите цени на електрическата енергия и главните артикули. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР