Хиляди излязоха на улиците в Париж на протест срещу скъпия

...
Хиляди излязоха на улиците в Париж на протест срещу скъпия
Коментари Харесай

Хиляди на протест в Париж под наслов: Срещу скъпия живот и климатичното бездействие

Хиляди излязоха на улиците в Париж на митинг против скъпия живот, до момента в който страната продължава да страда от дефицит на гориво поради стачките в рафинериите, съобщи БНР.

" Срещу скъпия живот и климатичното безучастие " - под този надпис следобяд многохилядно шествие потегли от площад " Насион " към Площада на Бастилията в Париж. Инициатор на митинга е лявата коалиция " Нов екологичен и обществен национален съюз ", чиито водачи макар многото си различия се виждат в първите редици. Сред тях е и тазгодишният нобелов лауреат за литература Ани Ерно.

Демонстрантите издигат глас против фрапантното повишаване най-много на стоките от първа нужда, множеството поддържат и продължаващата стачка на служащите в петролните рафинерии, която провокира сериозна липса на гориво.

Организаторите упорстват за пенсиониране на 60 години, еднократна помощ за самостоятелност на младите, заледяване на цените, налог свръхпечалба и повече дейности за климата.

Лидерът на крайната левица Меланшон към този момент разгласи пред медиите митинга за сполучлив и подсети за идната общонационална стачка във вторник.

 

На места към този момент избухнаха конфликти на протестиращи с полицията, която употребява сълзотворен газ.

 

 

Protests in Paris, police used tear gas.
— John Spectator (@johnspectator)
 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР