Хиляди излязоха на протест с искането президента на Хондурас да

...
Хиляди излязоха на протест с искането президента на Хондурас да
Коментари Харесай

Хиляди поискаха оставката на президента на Хондурас заради връзка с картелите

Хиляди излязоха на митинг с настояването президента на Хондурас да подаде оставка, поради съмнения за връзка с наркокартелите, съобщи БГНЕС.
Множеството мина през центъра на столицата Тегусигалпа с крясъци " Нарко вън! ", имайки поради президента Хуан Орландо Ернандес.
За възможна връзка на Ернандес с картелите се разбра от документи от прокуратурата в Ню Йорк. Американски прокурори настояват, че кандидатпрезидентската акция Хуан Орландо Ернандес през 2013 година получила 1,5 милиона $ от наркокартел. Той употребявал парите, с цел да подкупи държавни чиновници, които му обезпечили защита, както и за някои публични инфраструктурни планове.
Ернандес отхвърля обвиняванията. Той твърди, че е жертва на очерняща акция от картелите, които се пробва да разбие. Ернандес упрекна и предходния президент Мануел Зелая, че се е съюзил с гангстерите, с цел да го дискредитира.
Протестиращите в столицата нападнаха полицията с пръчки и камъни. Полицаите им отвърнаха със сълзотворен газ. Червеният кръст сподели, че е била оказана здравна помощ на петима души.
Демонстрацията беше проведена от съдружие на работен синдикати и чиновници в публичния бранш, които желаят оставката на Ернандес и по линия на плануваните от него промени в държавните служби.
Хуан Орландо Ернандес е закостенял политик и съдружник на Съединените щати. Той се оказа под огромен напън вкъщи, откакто по-малкият му брат Тони беше задържан в Маями по обвинявания в трафик на опиати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР