Хиляди излязоха днес на протести срещу строгите икономии и бедността

...
Хиляди излязоха днес на протести срещу строгите икономии и бедността
Коментари Харесай

Хиляди на протест срещу бедността в Гърция и името на Македония

Хиляди излязоха през днешния ден на митинги против строгите икономии и бедността в Гърция, както и против съглашението за името на Македония, предадоха локални медии.

Съобщава се за най-малко 3 разнообразни протестни прояви , извършени едновременно в столицата Атина и Солун. Има данни за минимум двама ранени и 50 арестувани от полицията.

 Гърция не оряза пенсиите
Гърция не оряза пенсиите

Изборите наближават...

В едната проява участваха пенсионери от цялата страна. Те желаеха " да им бъде върнато отнетото " - да се отстранен орязванията на пенсиите.

Парламентът на Гърция гласоподава преди дни за анулация на проектите за орязване на държавните пенсии.

С този ход лявата ръководеща коалиция на премиера Алексис Ципрас се надява да резервира поддръжката си преди парламентарните избори , които са планувани за идната година

Демонстрантите обаче не имат вяра на управляващите.

Шествието мина около постройката на министерски съвет.

 Снимка 395577
Източник:

По същото време са се провели и други демонстрации. Антифашисти са показали по сходство на набиращите известност " жълтите жилетки " във Франция.

Демонстрациите в столицата са довели до блокиране на превоза.

В Солун полицията е задържала 50 души на следващ митинг против контракта сред Гърция и Македония.

Споразумението от Преспа към момента разделя обществеността и в двете страни.

Мнозинството гърци не одобряват въобще концепцията за страна с името Македония и смятат това разбиране само за гръцка област.

Такъв коментар е направил през днешния ден някогашният министър председател Андонис Самарас , който е подчертал, че само Алексис Ципрас от гръцките министър председатели се е съгласил на сходен компромис.

По време на митинга против името се е стигнало до конфликти сред участници и полиция, при които са били ранени двама служители на реда.

Състоянието им не е тежко.

 Влаковете и фериботите в Гърция стопираха, Атина - блокирана
Влаковете и фериботите в Гърция стопираха, Атина - блокирана

Стачка против продължаващите ограничения за строги икономии

Припомняме, че преди две седмици влаковете и фериботите в цяла Гърция стопираха , дружно с по-голямата част от публичния превоз в Атина , откакто най-големият профсъюз в страната разгласи стачка против продължаващите ограничения за строги икономии.

Синдикатите желаеха лявото държавно управление на СИРИЗА да отстрани основни съкращения на приходите и пенсиите, наложени по искане на интернационалните кредитори по време на 8-годишната избавителна стратегия на Гърция.

Програмата беше прекъсната публично през август, само че ограниченията се чака да останат в действие в продължение на години, с цел да се подсигурява, че Гърция ще може да поддържа уравновесени бюджети и да изплати задълженията си към интернационалните кредитори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР