Хиляди избягаха от най-голямата военна операция на Израел в окупирания

...
Хиляди избягаха от най-голямата военна операция на Израел в окупирания
Коментари Харесай

Най-голямата военна операция на Израел на Западния бряг от десетилетия: Хиляди бягат

Хиляди избягаха от най-голямата военна интервенция на Израел в окупирания Западен бряг заради риска от разпространяване на насилието, написа Independent.

Най-малко 12 палестинци, в това число три деца, са убити и над 100 са ранени по време на израелската офанзива в бежанския лагер в Дженин, която стартира с нахлуване с дрон в понеделник. Организация на обединените нации оповестява, че израелските военни булдозери са унищожили основни пътища, спирайки колите за спешна помощ да влязат в лагера, който е изгубил достъп до питейна вода, електричество и в някои региони хранителни доставки.

„ В този миг приключваме задачата и мога да кажа, че обширната ни активност в Дженин не е еднократна интервенция “, сподели израелският министър председател Бенямин Нетаняху.

Израелската войска съобщи, че има за цел „ да осуети тероризма и да отстрани заканите “, до момента в който източник от защитата сподели, че силите са почнали да се изтеглят късно във вторник.

Кметът на Дженин Нидал Ал-Обейди разгласи, че към 4000 палестинци, близо една трета от лагера, са избягали, с цел да останат при родственици или в приюти.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР