Хиляди индонезийски мюсюлмани излязоха на протест в Джакарта срещу противоречивото

...
Хиляди индонезийски мюсюлмани излязоха на протест в Джакарта срещу противоречивото
Коментари Харесай

Хиляди на протест в Индонезия срещу преместването на американското посолство в Йерусалим

Хиляди индонезийски мюсюлмани излязоха на митинг в Джакарта против спорното решение на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел.
Това е последният от редица митинги, провокирани от решението на Тръмп през декември, писа БГНЕС, цитирайки Агенция Франс Прес.
Администрацията на Тръмп реши също да реалокира американското посолство от Тел Авив в Йерусалим. Откриването му ще се състои на 14 май.
Това беше повода хиляди протестиращи да се съберат пред Националният монумент в центъра на площад „ Мердека” в индонезийската столица, размахвайки палестински флагове и такива с надпис: " Спри, Тръмп! ".
По-рано през днешния ден президентът Джоко Уидодо удостовери поддръжката на Индонезия за палестинския народ. " Палестина постоянно ще бъде в центъра на индонезийската дипломация ", сподели той на среща с ислямистки учени от Индонезия, Афганистан и Пакистан.
Индонезия – страната с най-голямото в света мюсюлманско болшинство - няма дипломатически връзки с Израел. Въпросът за Йерусалим е един от най-парливите въпроси в израелско-палестинския спор.
Едностранното решение на американския президент за Йерусалим зарадва Израел, който смята града за своя столица. Но то разгневи палестинците, които желаят да създадат източната, най-вече палестинска, част от града столица на бъдещата си страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР