Хиляди хора загинаха и най-малко 10 000 са изчезнали в

...
Хиляди хора загинаха и най-малко 10 000 са изчезнали в
Коментари Харесай

КОШМАР В ЛИБИЯ: Над 5000 жертви и най-малко 10 000 изчезнали при наводненията

Хиляди хора починаха и минимум 10 000 са изчезнали в Либия при наводнения, породени от голяма средиземноморска стихия, която скъса язовири, опустоши здания и унищожи до една четвърт от източния крайбрежен град Дерна.

Старши доктор в Дерна заяви пред Ройтерс, че повече от 2000 души са починали, до момента в който публични лица в Източна Либия, представени от локалната телевизия, пресмятат жертвите над 5000.

Бурята Даниел прекоси Средиземно море в странаТА, разграничена и разпадаща се след повече от десетилетие на спор.

В Дерна, град с към 125 000 поданици, могат да бъдат видени разрушени квартали, покрити с тиня и отломки, оставени от необятен проливен дъжд след спукани язовири.

Мохамад ал-Кабиси, шеф на болничното заведение Уахда, заяви, че 1700 души са умряли в един от двата региона на града и 500 са умряли в другия.

В коридорите на болничното заведение лежат безжизнени тела, а хора оглеждат, пробвайки се да разпознават изчезналите членове на фамилията.

Местната телевизия Ал-Масар заяви, че министърът на вътрешните работи на източната администрация е споделил, че са починали повече от 5000 души.

Други източни градове, в това число вторият по величина град в Либия Бенгази, също бяха ударени от бурята. Тамер Рамадан, началник на делегация на Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец, сподели, че броят на жертвите ще бъде " голям ".

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси заяви, че екипи за незабавно реагиране са били мобилизирани, с цел да оказват помощ на място.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР