Хиляди хора участваха в протести през уикенда в редица градове

...
Хиляди хора участваха в протести през уикенда в редица градове
Коментари Харесай

Хиляди протестиращи в Европа срещу COVID мерките

Хиляди хора участваха в митинги през уикенда в редица градове в Европа с искане за независимост на придвижването. Демонстрациите се организираха на фона на налаганите от управляващите ограничавания върху напредването като мярка против разпространяването на ковид, съобщи ДПА и Българска телеграфна агенция.

В Люксембург протестиращи щурмуваха зимен базар след демонстрации против COVID-19 ограниченията. Полицията сподели, че те са пренебрегнали разпоредбите за влизане на базара и са изблъскали загражденията. В демонстрациите са взели участие към 2000 индивида. Протестиращите са се насочили и към Народното събрание, заради което органите на реда са блокирали входовете там.

В австрийската столица Виена по данни на полицията през вчерашния ден са протестирали 40 000 души. Много от тях са срещу наложителната имунизация против COVID-19, която се чака да бъде въведена от февруари. Арестувани бяха петима души. Демонстрантите носеха плакати с надписи "Не на наложителната имунизация " и "Исус пази децата, не имунизациите ".

Протест имаше и в нидерландския град Утрехт . В него са взели участие 5000 души.



Властите в Италия също оповестиха за демонстрации на разнообразни места, в това число Рим, Торино и Болоня.

Около 8000 души са взели участие в митинги в белгийската столица Брюксел , съобщи Франс прес, като се базира на данни на полицията. Противниците на стягането на наложените от държавното управление ограничавания скандираха "Свобода! Свобода! " и носеха плакати, на които пишеше "Обединени за нашата независимост, права и нашите деца ". Шествието им стигна до централата на Европейския съюз. Някои носеха плакати срещу имунизациите и наложителната имунизация против COVID-19.
 Протест против Коронавирус ограниченията в Белгия
Когато мирните стачкуващи към този момент се бяха разотишли, към 100 протестиращи се втурнаха към кордона на полицията за битка с безредиците, който блокираше достъпа до постройката на Европейската комисия. Те започнаха да замерят служителите на реда с боклуци и други предмети и да палят пиратки, в отговор на което полицията употребява водно оръдие и сълзотворен газ, показва Асошиейтед прес.

Протести имаше през вчерашния ден и в редица немски градове, в това число Берлин, Хановер, Хамбург, Потсдам и Франкфурт на Майн.

Берлинската полиция заяви, че е арестувала 58 души при демонстрации против COVID-19 рестриктивните мерки в столицата, показва ТАСС.





По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР