Хиляди хора се явиха в избирателните секции в цяла Русия

...
Хиляди хора се явиха в избирателните секции в цяла Русия
Коментари Харесай

По пладне срещу Путин: Хиляди руснаци протестираха мирно пред секциите

Хиляди хора се явиха в изборните секции в цяла Русия в неделя, с цел да вземат участие в кротичък, само че алегоричен политически митинг против преизбирането на президента Владимир Путин.

В акция, наречена " По пладне против Путин ", руснаците, които се опълчват на лидерa на Кремъл, отидоха в локалните си изборни секции по обяд, с цел да скапват бюлетините си в символ на митинг или да гласоподават за един от тримата претенденти, които се опълчват на Путин.

Други бяха дали обещание в бюлетината си да надраскат името на починалия опозиционен водач Алексей Навални, който.

Съюзниците на Навални излъчиха видеоклипове в YouTube на опашки от хора, които се редят на опашка в разнообразни изборни секции в цяла Русия по обяд, с цел да стачкуват спокойно, съобщи " Ройтерс ".

Навални беше одобрил проекта " По пладне против Путин " в известие в обществените медии, подкрепено от неговите юристи, преди да почине. Независимият вестник " Новая газета " назова плануваната акция " политическото наследство на Навални ".

" Има доста дребна вяра, само че в случай че можете да извършите нещо (като това), би трябвало да го извършите. Нищо не е останало от демокрацията ", съобщи жена, която не назова името си и чието лице беше замъглено от екипа на Навални в една изборна секция.

Друга млада жена в друга изборна секция, чиято идентичност е била прикрита по същия метод, сподели, че е гласувала за " минимум съмнителния " от тримата претенденти, които се бориха против Путин.

Според студент, гласуващ в Москва, " историята демонстрира, че измененията се случват в най-неочакваните моменти ".
 Владимир Путин - единственият победител във воюваща Русия
Владимир Путин - единственият победител във воюваща Русия

Рейтингът на утвърждение на съветския водач пораства

Въпреки протестиращите, които съставляват дребна част от 114-те милиона гласоподаватели на Русия, Путин е подготвен да затегне властта си на изборите, които сигурно ще му донесат огромна победа.

Кремъл показва политическите съдружници на Навални, множеството от които са основани отвън Русия, като рискови екстремисти, които желаят да дестабилизират страната от името на Запада. В него се споделя, че Путин се радва на голяма поддръжка измежду елементарните руснаци, акцентирайки социологически изследвания, които слагат рейтинга му на утвърждение над 80%.

Тъй като Русия се простира в 11 часови зони, протестиращите гласоподаватели бяха по-скоро разпръснати, в сравнение с съсредоточени в една маса, което затруднява оценката какъв брой хора са се явили на протестното събитие.

Размерът на опашките във всяка изборна секция, показан в канала на Навални, варираше от няколко десетки до няколкостотин души.

Репортерите на Ройтерс са забелязали леко нарастване на потока от гласоподаватели, изключително по-млади хора, по обяд в някои изборни секции в Москва и Екатеринбург.

Леонид Волков, съдружник на Навални в заточение, който предходната седмица във Вилнюс, пресметна, че стотици хиляди хора са отишли до изборните секции в Москва, Санкт Петербург, Екатеринбург и други градове. " Ройтерс " не можа без значение да ревизира тази оценка.

В изборните секции в съветските дипломатически задачи от Австралия и Япония до Армения, Казахстан и Грузия стотици руснаци стояха на опашка по обяд.

В Берлин Юлия, вдовицата на Навални, се появи в съветското посолство, с цел да взе участие в протестното събитие там дружно с Кира Ярмиш, представител на Навални. Други присъстващи руснаци ръкопляскаха и скандираха името й.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР