Хиляди хора се включиха в първомайски маршове в цяла Франция

...
Хиляди хора се включиха в първомайски маршове в цяла Франция
Коментари Харесай

Хиляди протестиращи в Париж срещу повишаването на възрастта за пенсиониране |

Хиляди хора се включиха в първомайски маршове в цяла Франция с апел за нарастване на заплатите и за анулация на проекта на избрания отново президент Емануел Макрон за повишение на възрастта за пенсиониране, съобщи Ройтерс.

Около 250 митинга бяха проведени в Париж и други градове.

Повечето от демонстрациите бяха мирни, само че в Париж избухнаха конфликти покрай площада на Републиката в източната част на френската столица.

Полицията употребява сълзотворен газ, с цел да отблъсне анархисти, които нахлуха в ресторант и офиси на организации. Изпочупени са прозорци на пространствата и запалени кофи за боклук.

Арестувани са 45 души в Париж, в това число жена, която е атакува пожарникар, опитващ се да потуши пожар, съобщи вътрешният министър Джералд Дарманин на конференция. Осем служители на реда са ранени.

" Важно е да покажем на Макрон и на целия политически свят, че сме подготвени да пазиме обществените си права ", сподели Джошуа Антунес, 19-годишен студент пред Ройтерс. Той упрекна президента в " безучастие " по въпросите на околната среда.

Демонстриращите носеха транспаранти с надписи " Пенсиониране преди артрит ", " Пенсиониране на 60, заледяване на цените " и " Макрон, махай се ". 

Крайнолевият водач Жан-Люк Меланшон, който стана трети в първия тур на президентските избори, участва на марша в Париж. Той желае да сплоти съюз на левицата, в това число Зелените, с цел да господства в Народното събрание и да принуди Макрон към неловко " общуване ". 

" Няма да създадем нито една отстъпка във връзка с пенсиите ", сподели Меланшон преди началото на похода.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР