Хиляди хора се стичат на антиправителствен митинг в Прага, организиран

...
Хиляди хора се стичат на антиправителствен митинг в Прага, организиран
Коментари Харесай

Хиляди на протест в Прага заради високите цени на природния газ

Хиляди хора се стичат на антиправителствен протест в Прага, проведен от няколко политически партии и цивилен сдружения, поради ограниченията за битка с възходящите цени на газа. Протестът се организира на Вацлавския площад в чешката столица, оповестява РИА Новости.

Полицията удостовери, че на площада са се събрали над 20 хиляди души.

Според уредниците на митинга дяснолибералното съдружно държавно управление на чешкия министър председател Петр Фиала подхваща закъснели и незадоволителни ограничения за битка с внезапното повишаване на енергийните запаси и обвързваното с това общо повишаване на стоките и услугите, което визира най-вече пенсионерите и бедните жители на страната. Скъпата сила принуди доста предприятия и компании да съкратят личния състав си.

По-рано ръководителят на чешкото министерство на правораздаването Павел Блажек съобщи, че Европейски Съюз може да се сблъска с гражданска война заради възходящите цени на силата. Според него сегашната социално-политическа обстановка в Европейски Съюз не е била по-напрегната от 1989 година насам.

Скорошни статистики сочат, че Чехия е водач измежду страните от Европейски Съюз по растеж на цените на продуктите и услугите за популацията.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР