Хиляди хора със свещи в ръка присъстваха на бдение в

...
Хиляди хора със свещи в ръка присъстваха на бдение в
Коментари Харесай

Хиляди хора запалиха свещи, за да почетат жертвите на масовата стрелба в Тайланд

Хиляди хора със свещи в ръка участваха на бдение в Североизточен Тайланд през днешния ден, с цел да почетат жертвите на военния, устроил през вчерашния ден всеобща пукотевица, в която починаха минимум 29 души и бяха ранени 57 души. Нападателят бе премахнат от силите на реда, съобщи Ройтерс.

Тайландският министър председател: Нападението в мола най-кървавото в историята на страната

Хората полагаха бели цветя в памет на жертвите по време на бдението край статуята на локалната героиня Тао Суранари в град Накхон Рачасима. По-голяма част от убитите са били гости на комерсиалния център "Терминал 21 " в същия град.
"Чувстваш яд, който те изпълва, " споделя локалният гражданин Чиратип Курапакорн, който участва на бдението и споделя, че не е могъл да спи и че желал някак да помогне.

Убийствата започваха към 3 часа следобяд локално време (8 часа по Гринуич) през вчерашния ден, когато военният откри пукотевица в къща, преди да отиде до военна база, а по-късно до комерсиалния център, където стреля по минувачите, а след това нахлу вътре и откри огън по клиентите. Военният бе убит от силите за сигурност тази заран в подземните етажи на мола.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР