Хиляди хора са побегнали към турската граница от последната голяма

...
Хиляди хора са побегнали към турската граница от последната голяма
Коментари Харесай

Хиляди бягат от бомбардировките на Русия в Северозападна Сирия, отправят се към Турция

Хиляди хора са побегнали към турската граница от последната огромна цитадела на опозицията в Северозападна Сирия поради интензивни бомбардировки от съветските сили и сирийската войска. Това оповестяват локални поданици и спасители, представени от " Ройтерс ".

Дълга редица от транспортни средства, напускащи следения от опозицията град Маарат ал Нуман, който е поел главната тежест от нападенията, които са включвали въздушни удари.

" Изселват се хиляди хора. Това е филантропична злополука. Виждаме хора, които се разхождат по улиците, и хора, които чакат до домовете си за коли, които да ги отведат ", прецизира Осама Ибрахим, избавителен служащ от Маарат ал Нуман.

При въздушните удари са починали шестима души в Маарат ал Нуман и още 11 души в селата в региона.

Междувременно Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида, чието седалище е във Англия, разгласи, че при конфликти сред силите на сирийския режим и въоръжени групировки са били убити повече от 60 души и от двете страни през последните 24 часа макар апелите на Организация на обединените нации за деескалация.

Според Сирийския център 38 джихадисти и съюзени с тях бунтовници са били убити в сраженията със силите на режима в северозападната провинция Идлиб от през вчерашния ден вечерта насам.

Стотици хора бяха убити тази година при набези над жилищни региони в провинцията, демонстрират данните на Организация на обединените нации, макар че военната акция на Сирия и Русия, стартирана в края на април, беше прекъсната през август след подписване на нежно помирение.

Сирийските държавни медии прецизираха, че сирийската войска е настъпила в няколко села югоизточната част на Идлиб.

Бунтовниците, които настояват, че съветските и сирийските сили организират тактиката на " изгорената земя ", до момента в който напредват, споделиха, че превзетите села включват Ум Джалал в южната част на Идлиб и Рабеа и Харбия в източната част на провинцията.

Русия и сирийската войска, която е лоялна на президента Башар Асад, отхвърлят обвиняванията за безразборни бомбардировки на цивилни региони и настояват, че се борят с ислямистки бойци, въодушевени от " Ал Кайда ".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който предишния септември реализира съглашение с Русия за ограничение на бойните дейности и чиято страна се преглежда от доста цивилни в опозиционни региони като бранител, предизвести за възобновен бежански приток.

Ердоган съобщи през вчерашния ден, че 50 000 души са избягали от Идлиб. Той не посочи дали някои от бягащите са влезнали в Турция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР