Хиляди хора протестираха вчера в столицата на Никарагуа Манагуа срещу

...
Хиляди хора протестираха вчера в столицата на Никарагуа Манагуа срещу
Коментари Харесай

Хиляди протестираха вчера в Никарагуа срещу президента Даниел Ортега

Хиляди хора стачкуваха през вчерашния ден в столицата на Никарагуа Манагуа против президента Даниел Ортега, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Демонстрантите упорстваха за оставката на Ортега и за освобождението на политическите пандизчии.

" Свобода за политическите ни пандизчии! " и " Да си отива! ", бяха измежду скандираните от тях лозунги. Протестиращите извървяха 7 км по улиците на Манагуа със фотоси на арестуваните и национални знамена на Никарагуа в ръка. 

През юли държавното управление одобри закон, по силата на който присъединяване в проява е несъмнено като " терористичен " акт. Заради включването си в шествието стачкуващите могат да получат до 20 години затвор.

" Излизаме по улиците и доста добре знаем, че имаме опрян до главите си револвер. Знаем, че във всеки миг могат да ни заловят и да ни обвинят в тероризъм. При толкоз несправедливости обаче търпението на хората се изчерпа ", сподели пред Франс прес един от протестиращите на име Нестор. " Много хора бяха задържани без никаква причина. Правителството няма право да задържа хора, чието само закононарушение е изразяването на позиция ", акцентира 26-годишната Таня Гонсалес.

Противниците на Даниел Ортега, който ръководи Никарагуа от 11 години, го упрекват в корупция и в установяването на тирания. Демонстрациите против него започнаха на 18 април в началото като митинг против промяна в региона на обществената сигурност. Впоследствие те обгърнаха цялата страна в отговор на жестоките репресии, при които починаха повече от 300 души, напомня Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР