Хиляди хора протестираха днес в няколко европейски столици срещу ваксинационните

...
Хиляди хора протестираха днес в няколко европейски столици срещу ваксинационните
Коментари Харесай

Хиляди в Европа протестираха срещу ваксинационните паспорти

Хиляди хора стачкуваха през днешния ден в няколко европейски столици против имунизационните документи и другите ограничения на управляващите против коронавирусната пандемия.

Демонстрации се състояха в Хелзинки, Лондон, Париж и Стокхолм, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

В Швеция, където документ за имунизация се изисква за обществени прояви на закрито с повече от 50 индивида, към 3000 души минаха през центъра на столицата и се събраха на протест на основния площад. Според локални медии в проявата са взели участие членове на неонацисткото придвижване "Нордическа опозиция ", което е следено от полицията поради насилствени дейности по време на демонстрации.

Подобна манифестация с към хиляда участници имаше и във втория по величина шведски град Гьотеборг.

Полицията в Хелзинки заяви за протестна проява с към 4000 индивида, минала спокойно. Малко преди рождественските празници финландското държавно управление упълномощи управляващите на районно и локално ниво да постановат строги ограничения за битка с разпространяването на разновидността "Омикрон " на ковид. Във цяла Финландия работят ограничавания или забрани за обществени прояви, студентите учат онлайн, а заведенията за хранене работят при стеснен потенциал с условие на документ от посетителите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР