Паркът в Ню Йорк потъна в хаос, тъй като раздаването на стриймъри на живо се обърка

...
Хиляди хора препълниха квартал на Ню Йорк, докато популярно събитие
Коментари Харесай

Хиляди хора препълниха квартал на Ню Йорк, докато популярно събитие за раздаване на живо на стриймъри потъна в хаос, като някои се катереха по превозни средства и хвърляха бутилки и столове.

Тълпи се събраха на Union Square в петък, след като Kai Cenat, известен стриймър на живо в Twitch и YouTube, обяви по-рано, че ще има „огромно раздаване“ в парка на забележителното кръстовище.

Новинарски кадри от преди събитието показаха плътно натъпкана тълпа, тичаща по улиците, прескачаща структури в парка и пречеща на движението. Някои хора хвърляха бутилки и столове, катереха се на покрива на входа на метрото, стояха върху коли и разтоварваха пожарогасител.

Видео от хеликоптер на телевизионни новини по-късно показа Cenat в черен SUV, докато хората се тълпяха около превозното средство.

Полицейските служители си възвърнаха контрола над голяма част от района до петък вечерта, но все още избухваха малки престрелки, като млади хора събаряха барикади и хвърляха бутилки и дори саксия по служителите. Полицията беше видяна да блъска хора на земята и да ги преследва по улицата.

Полицията каза, че е арестувала 65 души, включително 30 непълнолетни.

Началникът на отдела Джеф Мадри, високопоставен униформен служител в полицейското управление на Ню Йорк, каза, че полицията е напълнила градски автобус с хора, задържани и няколко служители и служители са ранени.

„Индивиди в парка започнаха да извършват актове на насилие срещу полицията и обществеността“, каза Мадри на пресконференция. „Наши служители бяха нападнати. Бяхме смазани. Бяхме бутнати.“

Мадри каза, че Сенат е разпитван от полицията и може да бъде повдигнат обвинение.

Cenat каза във видео на тези последователи в четвъртък, че раздаването ще включва компютри и игрови конзоли Playstation 5.

Обявен за „Стриймър на годината“ през 2022 г. на наградите Streamy, Cenat има 6,5 милиона последователи в Twitch и 4 милиона абонати в YouTube.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР