Хиляди хора, повечето облечени с черни ризи, а някои развяващи

...
Хиляди хора, повечето облечени с черни ризи, а някои развяващи
Коментари Харесай

Хиляди демонстрираха в Хонконг за права и свободи

Хиляди хора, множеството облечени с черни ризи, а някои развяващи английски знамена, демонстрираха през днешния ден по улиците на Хонконг в символ, че няма да се откажат от митингите си против противоречивия закон за екстрадиция, съобщи АП.

Под възгласи " Свобода на Хонконг " и окуражаващи думи към съгражданите си стачкуващите минаха през комерсиалния център, постоянно посещаван от поданици на континентален Китай. Демонстрантите стигнаха до железопътна гара, която свързва посредством високоскоростни влакове самостоятелната област Хонконг със прилежащата китайска провинция Гуандун и други огромни градове в континентален Китай.

Около гарата полицията бе сложила огромни заграждения и допускаше вътре единствено хора с резервации за пътешестване.

Организаторът на проявата Вентъс Лау разгласи, че задачата на днешния митинг е двойствена: да удостовери настояванията на стачкуващите към назначената от Пекин локална администрация и да даде опция на посетителите от другите китайски провинции да добият визия от първа ръка за протестното придвижване. " Информацията значително е блокирана на континента. Ние желаеме да им покажем същинския образ и посланието на хонконгците ", сподели Лау.

През юни хонкогската администрация разгласи проектозакон, който планува поданици на Хонконг да бъдат екстрадирани в Китай, с цел да бъдат съдени там. Това породи всеобщи митинги заради опасения, че мярката в допълнение ще подкопае правата и свободите на хонконгците, каквато наклонност има през последните години. Градът има право на своя законодателна система в период от 50 години, откакто Англия върна територията на Китай през 1997 година, напомня АП.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР