Хиляди хора отпразнуваха 50-годишнината на хип-хопа през нощта в петък

...
Хиляди хора отпразнуваха 50-годишнината на хип-хопа през нощта в петък
Коментари Харесай

Мегаконцерт в Ню Йорк отбеляза 50-годишнината на хип-хопа

Хиляди хора отпразнуваха 50-годишнината на хип-хопа през нощта в петък против събота на мегаконцерт в Бронкс, изнесен на стадион " Янки " от пионери в жанра като Run-DMC, Nas и Snoop Dogg.


В продължение на повече от осем часа нюйоркчани и туристи честваха петте десетилетия на една музика, родена на 11 август 1973 година, чието голямо въздействие раздруса окончателно културата и музикалната промишленост.

На първия етаж на общинско жилище на Седжуик авеню 1520 в Бронкс роденият в Ямайка диджей Клайв Кембъл, прочут още като диджей Кул Хърк, прави пробив, като върти една и съща плоча на два грамофона. Така той изолира последователности от ритми и перкусии и ги придвижва през високоговорителите, като по този метод основава " брейкбийт " - главен съставен елемент на хип-хопа.

По време на маратонския концерт, който стартира след 01:00 ч., звездите на жанра следваха един след различен с шлагер след шлагер, като Run-DMC и неговата " It " s Tricky ", предизвиквайки еуфория измежду превъзбудената аудитория, оповестява „ The Brussels Times “.

Друг деец, Nas, изсвири поредност от части от основополагащия си албум " Illmatic ", измежду които " The World Is Yours " и " N.Y. State of Mind ". Тълпата избухна в наслада, когато нюйоркската икона завърши присъединяване като предложения Лорин Хил на сцената, с цел да изпее взаимното им парче " If I Ruled the World (Imagine That) ", както и своето осъществяване на " Killing Me Softly ", в началото изпято с Fugees.


Междувременно Снуп Дог избра някои от обичаните на почитателите свои части, измежду които " The Next Episode ", " Nuthin " But A " G " Thang " и " Gin And Juice ".

Концертът беше кулминационната точка на поредност от културни начинания през лятото в Ню Йорк разцъфтяха - от графити и брейкденс сесии до " блок празненства " и концерти.

За някои критици и почитатели определянето на публична дата за раждането на музикален жанр, който в действителност е съществувал още преди 11 август 1973 година, наподобява малко условно. В продължение на десетилетия хип-хопът е бил порицаван и цензуриран от промишлеността, за чието образуване е съдействал, в страна, в която рапърите са основали страхотни шлагери и са оказали голямо въздействие върху всичко - от музика и мода до език и танци.

По време горчивия и изпълнен с принуждение живот в Ню Йорк първите квартални празненства са предложили на младите афроамериканци избавление от бедността и дискриминирането. След това хип-хопът се популяризира в четирите краища на планетата и множеството страни към този момент имат своя лична сцена. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР