Хиляди хора останаха подведени от управляващите за размера на новите

...
Хиляди хора останаха подведени от управляващите за размера на новите
Коментари Харесай

Хората подведени с новите пенсии

Хиляди хора останаха подведени от ръководещите за размера на новите пенсии. След като беше казано, че пенсиите ще набъбнат с 10% от 1 юли, а някои обясняваха, че нарастването е с 26%, в този момент хората получават парите си и виждат, че взимат с към 9% повече, а за някои покачването е даже единствено с 6 на 100.

Причината за това е гласуваната от Народното събрание скица за повдигане на пенсиите, която беше препоръчана от държавното управление в оставка на Кирил Петков.

Индексирането на пенсиите с 10% се отнася не за цялата получавана до момента сума, а единствено за действителния размер на пенсиите. И към по този начин полученият нов размер на пенсиите се прибавят взиманите до момента добавки, които от 1 юли стават част от главната пенсия.

Например през юни човек е получил пенсия за стаж и възраст в размер на 568,23 лева, “ковид” добавка от 60 лева и още една добавка от 11,85 лева, тъй че общата сума да не е по-малка по отношение на декември предходната година, или общо 640,08 лева От 1 юли главната му пенсия се усилва с 10% до 625,05 лева, и към нея се прибавят добавките от 60 лева и 11,85 лева, което прави общо 696,90 лева Така нарастването на общия размер на получаваната сума е с 8,9%.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР