Хиляди хора, които искат да отдадат почит на британската кралица

...
Хиляди хора, които искат да отдадат почит на британската кралица
Коментари Харесай

Хиляди чакат от нощес, за да се поклонят пред ковчега на Елизабет II

Хиляди хора, които желаят да отдадат респект на английската кралица Елизабет Втора, не престават да се подреждат на дългата опашка пред Уестминстър Хол, съобщи ДПА.
Служител на Кралската армия, охраняващ на място, е колабирал през нощта. 
Мнозина са подготвени да чакат дълго, с цел да минат около ковчега с тленните остатъци на починалата кралица. Към 8 ч. тази заран опашката беше дълга 2,6 благи (4,2 километра) и доближаваше до пазара Бороу. Покрай ковчега минават хора на всякаква възраст, като някои от тях се поклониха.
Сред отдалите респект са някогашната английска премиерка Тереза Мей и брачният партньор ѝ Филип. Служители дадоха на присъстващите цветни номерирани гривни, които са пропуск за Уестминстър Хол. 
Вчера следобяд новият крал Чарлз Трети поведе кралското семейство в социална демонстрация на респект, като вървеше зад ковчега на Елизабет Втора по време на процесията от Бъкингамския замък до Уестминстър Хол. Днес той няма да има обществени изяви.
Принцът и принцесата на Уелс, Уилям и Кейт, ще посетят Сандрингам, с цел да видят цветята, оставени в респект към кралицата. Хиляди хора посетиха имението в графство Норфолк, пред което през нощта се бе извила дълга опашка.
Графът и графинята на Уесекс, принц Едуард и брачната половинка му Софи, ще възпламенят свещ в памет на кралицата в катедралата на Манчестър. Те също по този начин ще видят поднасянето на цветя на площад " Света Анна " и книгата за съболезнования в централната библиотека на града.
Принцеса Ан, съпроводена от брачна половинка си сър Тим Лорънс, ще посети постройката на общинската администрация в Глазгоу, с цел да се срещне с представители на организации, на които кралицата е била настойник.
На доста места в Обединеното кралство ще има церемонии по полагане на венци и отдаване на респект на починалата кралица Елизабет Втора.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР