Хиляди хора излязоха в САЩ на протест срещу свободната употреба

...
Хиляди хора излязоха в САЩ на протест срещу свободната употреба
Коментари Харесай

Хиляди на протест в САЩ срещу свободната употреба на оръжия

Хиляди хора излязоха в Съединени американски щати на митинг против свободната приложимост на огнестрелни оръжия и честите прояви на принуждение с тях. Най-големите демонстрации бяха във Вашингтон и в Ню Йорк, предава БНР. 

Протестиращите във Вашингтон сложиха вази с цветя - по една за всеки човек, погубен с огнестрелно оръжие в Съединени американски щати през 2020 година

" Защитете хората, а не оръжията " и " Страхът няма място в учебните заведения " - това бяха част от надписите, издигнати от протестиращите.

Поводът за демонстрациите бяха двете стрелби предишния месец - в начално учебно заведение в Тексас, при която починаха 19 деца и двама учители, и в супермаркет в Ню Йорк, при която починаха 10 души.

Голям брой протестиращи се събраха и в Ню Йорк, а демонстрации бяха проведени на редица места в страната.

Контролираната от демократите Камара на представителите одобри тази седмица необятен пакет от оферти, който включва повишение на възрастта при закупуване на полуавтоматични оръжия от 18 на 21 години, само че партията не разполага с нужните 60 гласа, с цел да го прокара в Сената.

Противниците на по-строгите правила обаче постоянно показват всеобщите стрелби като проблем на психологичното здраве, а не на режима за продажба на оръжията, разяснява Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР