Хиляди хора излязоха на демонстрация в Белград срещу сръбския президент

...
Хиляди хора излязоха на демонстрация в Белград срещу сръбския президент
Коментари Харесай

Отново масов протест в Белград

Хиляди хора излязоха на проява в Белград против сръбския президент Александър Вучич и неговата Сръбска прогресивна партия. Демонстрантите упорстват за по-голяма независимост на медиите и за свободни и почтени избори.

Демонстрациите бяха проведени от опозиционния "Съюз за Сърбия ", който е формиран от 30 разнообразни партии и организации, почнали през декември демонстрации всяка седмица против държавното управление.

Сръбското външно министерство съобщи, че броят на стачкуващите е към 7500 души. Според уредниците на протестните прояви броят на стачкуващите е доста по-голям. „ Съюз за Сърбия " упреква Вучич и съдружниците му в корупция и в ограничение на медийната независимост. Вучич отхвърля обвиняванията.

„ Съюз за Сърбия " упрекна управляващите, че са прекратили придвижването на автобусните линии до Белград и че оказват напън върху фирмите да дават рейсове на поддръжници на опозицията. Чедомир Чупич, учител по политически науки, съобщи, че Сърбия би трябвало да бъде освободена. „ С Вучич Сърбия няма бъдеще. Нито една страна не би трябвало да зависи единствено от един човек ", сподели Чупич пред събралото се голям брой стачкуващи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР