Хиляди граждани участват днес в протести срещу високите цени на

...
Хиляди граждани участват днес в протести срещу високите цени на
Коментари Харесай

Протести срещу бедността и скъпите горива в цялата страна

Хиляди жители вземат участие през днешния ден в митинги против високите цени на горивата, които прераснаха в неодобрение против бедността, неефективните институции и другите проблеми в страната.
Масови митинги се организират допълнително от 30 града, а демонстрациите блокират основни пътни артерии.

Над 500 силистренци, най-вече младежи, с към 260 автомобила, организираха протестно шествие през града срещу високите цени на горивата и неналичието на държавна политика в сектора. Освен злободневната в последно време тематика, протестиращите обявиха поддръжката си към майките на деца с увреждания и също желаеха оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Около 300 водачи от Монтана минаха с колите си в протестно шествие по улици в града и блокираха за малко работата на няколко бензиностанции на разнообразни вериги.

Хора от митинга обявиха, че сега цените на горивата в Северозападния район, който публично е приет за най-бедния в Европейския съюз, са най-високите у нас. С повдигането на налога за коли и на "Гражданска отговорност " доста хора ще би трябвало да се откажат от своите коли, тъй като приходите няма да им разрешат да ги поддържат, обявиха протестиращите. Те оповестиха подготвеност за нови митинги, в случай че "гласът им не бъде чут ".

По-рано през днешния ден стачкуваха във Варна и Плевен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР