Хиляди филипински полицаи, подкрепяни от армията и бреговата охрана, започнаха

...
Хиляди филипински полицаи, подкрепяни от армията и бреговата охрана, започнаха
Коментари Харесай

Филипините поставят столицата Манила под карантина

Хиляди филипински служители на реда, подкрепяни от армията и бреговата защита, започнаха да постановат карантина на гъсто обитаемата столица Манила, отделяйки я от останалата част на страната, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Анулирани са вътрешните полети от и към столицата с население 12 милиона души. Публичните събирания като концерти, прожекции и боеве с петли бяха неразрешени за период от един месец. Забранява се влизането и излизането на лица от столицата и по суша и вода, като изключение ще се прави единствено за тези, които потвърдят, че би трябвало да работят в Манила. От 20 ч. до 5 ч. локално време се постанова полицейски час.

Още нови ограничавания и за Южна Америка

Движението на артикули ще се прави гладко. Движението на хора обаче ще бъде лимитирано до ходенето на работа, закупуването на храна и други дейности от първа нужда.

Общо на Филипините са регистрирани над 100 случая на COVID-19.

"Ние сме като Италия преди два месеца ", изясни вътрешният министър Едуардо Аньо, обяснявайки повода за радикалните ограничения, признати от държавното управление на популиста Робърт Дутерте.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР