Хиляди фенове на мексиканския национален отбор по футбол, победил вчера

Хиляди фенове на мексиканския национален отбор по футбол, победил вчера ...

Ликуващите мексиканци предизвикаха изкуствено земетресение.

Хиляди фенове на мексиканския национален отбор по футбол, победил вчера на Мондиала Германия с 1:0, празнуваха бурно по улиците на градовете в цялата страна.

Земята в Мексико обаче буквално се разтресе, когато мексиканският нападател Ирвинг Лосано отбеляза единствения гол в срещата в 35-ата минута. Точно тогава мексикански сеизмолози са регистрирали "изкуствен" трус, породен от радостните скокове на ликуващите поддръжници на отбора, събрали се на централния столичен площад Сокало, предадоха Франс прес и Ройтерс. Според мексиканските сеизмолози при този скок са се задействали сензорите за земетресение.

The #ElTri fans were HYPED about Mexico's upset of Germany pic.twitter.com/Nr1vgOVuqH
— FOX Soccer (@FOXSoccer) June 17, 2018 Привърженици на отбора ликуваха и в градовете Гуадалахара, Толука, Тихуана, Сиудад Хуарес и др. След победата феновете на футбола не мигнаха цяла нощ, надуваха клаксоните на мотоциклетите и автомобилите си по улиците на градовете, пиеха бира и текила и развяваха победоносно мексиканското знаме.

omg two Mexico fans got engaged after their team defeated Germany pic.twitter.com/KwWFiUtmnE
— SB Nation (@SBNation) June 17, 2018 Президентът на Мексико Енрике Пеня Нието написа в Туитър: "Вече е потвърдено - Мексико се изправи и спечели срещу най-добрите в света. Велик мач! Поздравления!".

Източник: sportal.bg