Хиляди екоактивисти в Западна Франция влязоха в сблъсъци с полицията

...
Хиляди екоактивисти в Западна Франция влязоха в сблъсъци с полицията
Коментари Харесай

Над 30 ранени след сблъсък на екоактивисти с полицията във Франция

Хиляди екоактивисти в Западна Франция влязоха в конфликти с полицията по време на проява против контейнер за напояване в провинциалната община Сен-Солен.

Вътрешният министър Жералд Дарманен заяви за над 30 ранени при размириците. Полицията е взривила повече от 4000 несмъртоносни гранати, до момента в който са отблъсквали протестиращите, някои от тях въоръжени с мачете, брадви и запалителни бомби. 

Сблъсъците към строящия се контейнер подчертаха възходящия напън върху водните запаси пред лицето на климатичните промени.

 
Гледайки стряскащите фотоси на това, на което са били подложени жандармеристите, аз желая да изразя своята цялостна и безспорна поддръжка и желая да им кажа, че заставаме паралелно до тях. Този изблик на принуждение е безусловно непростителен, проведен от крайнолеви групи.
Жералд Дарманен, министър на вътрешните работи на Франция

Трима от ранените стачкуващи са в сериозно положение.

Властите настояват, че огромните резервоари за напояване са нужни, с цел да разрешат на фермерите да продължат да отглеждат аграрни култури, когато сушите зачестят.

Критиците отвръщат, че тези уреди поддържат екологично неустойчиви типове индустриално земеделие и затварят водата, която другояче по натурален метод би напоявала почвите и захранвала реки и потоци.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР