Хиляди души се събраха на известния плаж Бонди в Сидни,

...
Хиляди души се събраха на известния плаж Бонди в Сидни,
Коментари Харесай

За каузата: Защо 2500 души позираха ГОЛИ в Австралия?

Хиляди души се събраха на известния плаж Бонди в Сидни, съблякоха се и позираха голи за американския фотограф Спенсър Туник, като гръмко обръщение за рака на кожата.

Туник, прочут с това, че провежда групови фотоси на някои от най-популярните забележителности в света, употребява мегафон, с цел да дава директиви на тълпата, преди мнозина да се възползват от опцията да се потопят голи във водите на океана.

" Имаме опция да повишим публичната информираност по отношение на прегледите на кожата и за мен е чест да бъда тук ", сподели Туник тази пролетна заран в Сидни.

Днес плажът Бонди е законно систематизиран като нудистки плаж за първи път в историята поради арт апаратура със стотици голи хора. "

 

Today Bondi Beach is legally classified as a nude beach for the first time in history for an art installation featuring hundreds of naked people.

— 9News Sydney (@9NewsSyd)
 

Базираният в Ню Йорк създател си партнира с благотворителна организация за голата фотография, с цел да увеличи осведомеността за меланомата - четвъртата най-разпространена форма на рак в Австралия.

Според изчисленията на австралийското държавно управление тази година общият брой на диагностицираните случаи ще нарасне до 17 756, а 1281 австралийци ще умрат от затруднения на заболяването.

" Прекарах половината си живот на слънце и ми бяха отстранени два злокачествени меланома от гърба ", споделя 77-годишният Брус Фасър пред Агенция Франс Прес. " Затова си помислих, че фотосите са за добра идея, а и обичам да се събличам на плажа Бонди ", добави тя.

Робин Линдер, която взе участие в голата фотосесия, признава пред Ройтерс, че е преодоляла първичното си безпокойствие, когато е осъзнала изключителната атмосфера, която е царяла. " Всички се държаха доста почтително и имах възприятието, че е доста занимателно ".

Последният път, когато Туник провежда групова фотосесия в Австралия, беше през 2010 година, когато 5200 австралийци позираха голи в операта в Сидни.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР