Хиляди души се противопоставиха на забраната за събирания и се

...
Хиляди души се противопоставиха на забраната за събирания и се
Коментари Харесай

Хиляден протест в Москва в защита на Навални, в София недовлни разпънаха плакати Свобода за Навални и Путин е убиец

Хиляди души се опълчиха на възбраната за събирания и се включиха в проява в Москва в поддръжка на арестувания опозиционер Алексей Навални, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

По оценки на полицията участниците са към 4000, отбелязва ТАСС. Полицията е задържала активистката Любов Собол, съюзничка на Навални, оповестява Ройтерс, базирайки се на свидетел. Преди началото на митинга в центъра на съветската столица бяха задържани най-малко 100 души. Участниците в акцията са нападнали двама служители на реда, осведоми ТАСС. При мобилните връзки и интернет услугите в Русия през днешния ден се следят спирания на фона на митингите, планувани в редица градове в страната Властите от време на време се намесват в мобилните мрежи, с цел да затруднят връзката измежду протестиращите и шерването на видеа в интернет, добавя Ройтерс.

В Далечния изток и Сибир, където поради часовата разлика митингите започнаха по-рано, бяха арестувани над 350 души, присъединили се е демонстрациите макар студа и възбраната на управляващите, с цел да настоят за освобождението на Навални.



Протест пред съветското посолство в София (снимка Novini.bg)

Междувременно в София пред постройката на съветското посолство също се организира митинг в поддръжка на Алексей Навални, съобщи кореспондент на Събитието се охранява от полиция и жандармерия. Протестиращите жители носят плакати, на които написа "Путин е палач " и "Свобода за Навални " Сред протестиращите е и ръководителят на Политическа партия Републиканци за България Цветан Цветанов.



Цветанов на митинг пред съветското посолство в София (снимка Булфото)



Протест пред съветското посолство в София (снимка Novini.bg)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР