Хиляди доброволци се обединиха в благотворителна инициатива, за да помогнат

...
Хиляди доброволци се обединиха в благотворителна инициатива, за да помогнат
Коментари Харесай

Доброволци събраха над 10 000 лв. в помощ на малтретираното момиче от Цар Калоян

Хиляди доброволци се сплотиха в благотворителна самодейност, с цел да оказват помощ за лекуването на 17-годишното момиче от Цар Калоян, което беше измъчвано и подпалено от собствен братовчед. То беше настанено в русенска болница с голям брой контузии и 1/3 изгаряния по тялото. Кампанията за набиране на средства е по самодейност на Българския червен кръст в Разград.

Трагедията се разигра на 16 ноември предходната година. 25-годишният Ниязи Якуб атакува и възпламени братовчедка си. Вследствие на контузиите 17-годишното момиче загуби едната си ръка. Две седмици по-късно нейни другари, съученици и учители започнаха благотворителна акция за събиране на средства за последвалото лекуване.

" Включиха се жители, компании, отрганизации, магазини. Благодарение на тяхната човечност съумяха децата да съберат тази сума над 10 000 лева, която ще подкрепи лекуването на нашата ученичка ", изясни Нели Тодорова /директор СУ „ Христо Ботев “ - гр. Цар Калоян.

Лечението на потърпевшото момиче ще е дълготрайно и ще се наложи да бъдат поставяни поредно две разнообразни протези.

" Вече са преведени парите, надяваме се, че те ще бъдат употребявани, когато е нужно ", сподели Д-р Милена Кехайова, шеф на БЧК-Разград.

Семейството е отпътувало да живее в Германия, където бащата на момичето работеше преди случая. Планират там да продължи лекуването на потърпевшото момиче.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР