Хиляди деца остават извън яслите в София, стана известно след

...
Хиляди деца остават извън яслите в София, стана известно след
Коментари Харесай

Повече от 5 хиляди деца остават извън яслите в София след първо класиране! Каква е причината?

Хиляди деца остават отвън яслите в София, стана известно след първото класиране в петък, заяви Би Ти Ви.

Над 5000 деца ще останат отвън яслите. Недостиг тук-там в градините няма, само че на първо класиране не всички ще съумеят да запишат децата си в най-предпочетената от тях градина.

Най-трудно е да влезе детето в детско заведение е в регионите “Триадица”, “Красно село”, “Лозенец” и “Витоша”. В регионите “Средец”, “Панчарево” и “Нови Искър” няма проблеми с местата.

Тази година по искане на родителските организации е бил понижен и броят на децата в яслените групи, което в допълнение е натоварило системата. “От 25 на 20 деца, което образува спомагателен дефицит от към 1000 – 1500 места, което не е добре, тъй като тези деца, уверен съм, родителите биха се съгласили да бъдат отглеждани и в групи по 25 деца”, изясни зам.-кметът Тодор Чобанов пред Би Ти Ви.

Следващите класирания са на 25 май, 9 юни и 23 юни. При тях се резервират стъпките за класиране на децата със специфични просветителни потребности, след това на децата с хронични болести и най-после чакащите по общия ред (няма квоти и без делене на чакащи по обществени и общи критерии).
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР