Хиляди чужденци и туристи напуснаха Великобритания в последните часове преди

...
Хиляди чужденци и туристи напуснаха Великобритания в последните часове преди
Коментари Харесай

Препълнени летища и гари във Великобритания заради новия щам на COVID-19

Хиляди чужденци и туристи напуснаха Англия в последните часове преди възбраната за пътешестване, подбудена от засечения нов вариант на ковид, да влезе в действие. Летищата в Лондон се извършиха с хора, които бяха презаверили билетите си за неделя или се опитваха да го създадат на място, само че в един миг останаха блокирани, предава Нова тв.

Подобна беше картината и на гарите, откакто стана ясно, че Франция и Белгия стопират и влаковете от Острова. Хиляди се пробваха да изоставен Лондон и в посока други градове във Англия.



Заради разновидността на ковид столицата беше вкарана в нова и най-висока категория на карантина.

Правителството на премиера Борис Джонсън разказа като безотговорни и рискови опитите на жителите да изоставен зоните в последните часове преди новите ограничения да влязат в действие.

Междувременно стана ясно, че тировете, които придвижват храна от континента до островната част, ще останат блокирани. Поради тази причина се чака магазините да се препълнят с хора, които желаят да се запасят с храна. Прогнозите са, че Англия ще остане в изолираност до Великден.

Все още не се знае дали новият вариант се въздейства от имунизацията. Вече са открити над 17 разновидности. До момента във Англия са имунизирани 350 000 души.

 На гара Сейнт Панкрас в Лондон се събраха хиляди
На гара Сейнт Панкрас в Лондон се събраха хиляди
Снимка: БТА/AP
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР