Хиляди български граждани в последно време всяка сряда масово се

...
Хиляди български граждани в последно време всяка сряда масово се
Коментари Харесай

Българи масово отиват на шопинг в Турция. Но не в Одрин, вижте къде:

Хиляди български жители напоследък всяка сряда всеобщо се стичат за извършване на покупки в град Къркларели. Градът, който е център на едноименна област, се намира в подножието на Странджа планина. Магистрален път свързва Къркларели с Граничен контролно-пропусквателен пункт Дерекьой/Малко Търново на границата с България.

По данни на осведомителна организация Ихляс хабер ажансъ Къркларели се е трансформирал в новият шопинг-център за българските жители след град Одрин, който се намира покрай другия Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле/Капитан Андреево, съобщи Българска телеграфна агенция.

Всяка сряда, с рейсове или с персонални коли, български жители идват в града. Огромният пазар навън, който се провежда всяка сряда, предлага артикули от всевъзможен тип - храни, плодове,зеленчуци, конфекция, домашни използва и други, отбелязва организацията.

Особено удовлетворени са локалните търговци. " Комшиите българи в този момент идват в нашия град доста повече от преди. Привлича ги най-много пазарът. Освен това, посещават заведенията за хранене, и това е доста потребно за нас, търговците. Ако не са българите, ще ни е доста мъчно, да не кажа невероятно, да претърпяваме. Покупателната стойност на лв. е доста висока, също така при нас им е доста по-евтино. Възможността да посещават Турция единствено с персонални карти също е огромно облекчение ", споделя Илкер Чалък, притежател на магазин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР