Хиляди българи отбелязаха Деня на труда - 1 май, в

...
Хиляди българи отбелязаха Деня на труда - 1 май, в
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Минималната заплата да се увеличи от 1 юли

Хиляди българи означиха Деня на труда - 1 май, в начинания, проведени от Българска социалистическа партия в цялата страна. В митинг-концерта в Борисовата градина в София, който беше проведен от Градския съвет на Българска социалистическа партия, се включиха ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Цветелина Пенкова, ръководителят на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия в София Евгени Филипов, Ваня Григорова, стопански консултант на ръководителя на КТ " Подкрепа ", Иванина Янкова - народен секретар на КНСБ, както и журналистът Александър Симов, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия.
В своето послание към събралите се водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова напомни, че от далечната 1886 година, когато е била първата стачка в Чикаго, до ден сегашен в целия свят милиони хора издигат глас за правдивост, взаимност, право на труд и почтено възнаграждение. Според Нинова, с цел да има заслужен труд, успокоение в домовете и фамилиите, преди всичко е мирът. Затова тя прикани за мир, за прекъсване на войната, за дипломатически договаряния.
" Днес сме се събрали под лозунга " Мир, труд и взаимност ". Нашата грижа са хората, нашата цел - да им помогнем в този миг. И ние от Българска социалистическа партия, доказахме в тези сложни две години с дейности, с каузи, че можем да го създадем. Благодарение на нас минималната работна заплата се усили. Благодарение на нас детските надбавки, майчинството се усилиха. Благодарение на нас пенсиите се усилиха, тъй като това, което споделяме, го вършим, само че то не е задоволително ", съобщи Корнелия Нинова в приветствието си към присъстващите на празника. Тя напомни, че инфлацията, цените, оскъпяването на живота още веднъж тежат върху най-бедните и най-уязвимите хора, а и  през днешния ден служащите не са предпазени на работното си място и им заплащат по-малко публично и повече под масата.
" Ето за какво и през днешния ден нашата борба е настояща. И през днешния ден, след толкоз години, освен ние тук, а в целия свят надигаме глас и желаеме отбрана, борим се за отбрана и ще даваме отбрана на работещите хора, на хората на труда. Защото какъвто и да е той, той създава. Трудът е изискването на всяко богатство и този труд има потребност от нас - Българската социалистическа партия ", съобщи още Нинова.
Тя очерта рецесиите в страната - политическата, на недоразумение, на егоцентризма, на себичността на политиците. Лидерът на Българска социалистическа партия прикани за приемането на  обективен бюджет, който да усили майчинството,  да се погрижи за обществено слабите, за енергийно бедните. Нинова моли към всички да положат старания да обединят ляво мислещите, социално-ориентираните, хората, които желаят мир, труд и правдивост. 
" Българска социалистическа партия ще бъде в основата на това обединяване. Нека то да бъде обединяване на леви и патриотични сили, тъй като повече от всеки път имаме потребност и от отбрана на националния интерес. За да бъдем повече, с цел да бъдем мощни, с цел да пазиме тези, за които сме изпратени в Народното събрание, тези, които имат потребност от нас - слабите, уязвимите, служащите и работещите небогати. Можете да разчитате на нас ", даде обещание водачът на социалистите. 
Нинова благодари на синдикатите, които бяха изпратили свои представители на митинг-концерта на Българска социалистическа партия, а по-късно тя дружно с зам.-председателя на партията и зам.-председател на парламентарната група Атанас Зафиров, както и Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " участваха на концерта " Рок за труд ", проведен от КТ " Подкрепа " и поздравиха синдикалистите.
В Бургас социалистите организираха обичайното си автомобилно шествие, което мина през централните булеварди на града, Снимка: Българска телеграфна агенция
" България има потребност от огромна междинна класа от работещи, образовани и съумели жители. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия в София Иван Таков. Той съобщи, че е време да се противопоставим на големите неравенства, на нечовешката употреба, на отчуждението и на експанзията.
Събития на Българска социалистическа партия имаше в цялата страна. В Ямбол социалистите проведоха митинг-шествие и сервираха цветя на Паметника на тъкачките в градския парк.
Социалистите от Разград означиха Деня на труда с поднасяне на цветя пред паметната плоча на починалите при трудови злополуки от област Разград. В честването се включиха Добрин Добрев - зам.-кмет на община Разград и ръководител на БСП-Разград, общински съветници, членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия. 
Празникът бе маркиран и от Общинския съвет на Българска социалистическа партия в Лозница, където регионалният председател  Наско Анастасов, членове и симпатизанти на партията сервираха цветя пред паметниците на Пенчо Кубадински и Иван Хараланов - обесен на 1 май в Шуменския затвор.
В Сливен Българска социалистическа партия означи 1 май с шествие под наслов " Мир, Труд, Солидарност! ". В него участваха регионалният шеф Минчо Афузов, общинският ръководител Атанас Делибалтов, ген. Кольо Милев, общински съветници, представители на Младежкото обединяване, членове на партията и симпатизанти. Те минаха през пешеходната зона на града и сервираха цветя пред паметника на Съби Димитров.
В Кюстендил социалистите сервираха цветя пред родната къща на Георги Горанов, създателят на музиката на " Дружна ария ". " Свидетели сме на небивала нравствена и духовна рецесия, на опит да бъде заличена нашата българска еднаквост, да бъдат посечени славянските ни корени. Ще го допуснем ли? От нас зависи. Ние сме повече и сме мощни. Трябва да си допускам! Трябва да преодолеем страха, апатията, съмненията, би трябвало да бъдем солидарни, да бъдем дружно! ", се споделя в словото към присъстващите.
В Благоевград социалистите също означиха 1 май, като сервираха цветя пред паметника на Димитър Благоев.
Безплатни трудово-правни съвещания даде Българска социалистическа партия в Хасково в Деня на труда и интернационална работническа взаимност. Приемната бе открита в офиса на Общинския съвет на организацията.
Четирима адвокати - депутатът от района Смиляна Нитова-Кръстева, общинският ръководител Камен Тодоров, заместникът му Ина Вескова и секретарят Богдан Кирилов бяха разполагаем на посетителите. 
Повод за самодейността ни е, че хората на наемния труд имат потребността и нуждата от по-голяма отбрана на техните права. Те постоянно не знаят по какъв начин да бъдат потребни сами на себе си, а Първи май е един добър мотив това да се случи, сподели Тодоров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР