Хиляди българи дойдоха да се поклонят пред тефтерчето на Апостола

...
Хиляди българи дойдоха да се поклонят пред тефтерчето на Апостола
Коментари Харесай

Хиляди българи се поклониха пред тефтерчето на Левски

Хиляди българи пристигнаха да се поклонят пред тефтерчето на Апостола на свободата Васил Левски в Националната библиотека " Св. св. Кирил и Методий ", съобщи Българска национална телевизия.

Всеки от посетителите пристъпваше с екстаз и вяра в очите към скъпата светиня, а любопитни деца и будни възпитаници с боязън гледаха всичко, което Апостола ни е завещал със страниците, изписани от ръката му.

Със светнали очи и усмивки децата споделяха, че това е светиня, освен тъй като може да коства повече от всичко, а тъй като е на популярен човек - на нашия воин, на нашето знаме.

За българите освен неговото тефтерче е скъпо, а и всяко нещо, което е обвързвано с личността му. Посетителите бяха безапелационни, че и през днешния ден имаме потребност от персона като Васил Левски, с цел да ни вдъхне мощ, да ни сплоти и да бъдем още веднъж мощния народ, който е прекосявал с достолепие през вековете.

 Тефтерчето на Апостола е в Националната библиотека
Тефтерчето на Апостола е в Националната библиотека

Документът напуща сейфа на Българска народна банка за четвърти път

Развълнувани, хората споделяха, че Левски е сборен облик на всичко най-хубаво в България. Най-емблематичната персона в нашата история, която ни кара да свеждаме глави и с горделивост и удивление да си спомняме за делата му.

За най-малките Васил Левски е икона, чийто образец би трябвало да се следва, с цел да бъдем сплотена и мощна страна, която се бори за бъдещето си. За да бъдем още веднъж здрав и единен народ всеки би трябвало да носи парченце от Левски в себе си и да върви по пътя на Апостола, споделят децата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР