Хиляди австралийски ученици напуснаха клас, за да присъстват на Училищна

...
Хиляди австралийски ученици напуснаха клас, за да присъстват на Училищна
Коментари Харесай

Училищна стачка 4 Климат: Австралийски ученици с „болничен лист“ изискват действия за климата

Хиляди австралийски възпитаници напуснаха клас, с цел да участват на Училищна стачка 4 климатични манифестации, подкрепени от „ болничен лист “ от „ лекари по климата “.

Подписан от трима изтъкнати учени, той заключава: „ Моята рекомендация е да си вземат болничен ден, с цел да стачкуват за болна планета. "

Учениците приканиха за по-големи дейности в региона на климата, защото страната е изправена пред още едно лято с естествени бедствия.

Някои държавни просветителни чиновници обаче споделиха, че учебните заведения няма да одобряват бележката.

Написано от доктор Дейвид Кароли, доктор Ник Абел и доктор Лесли Хюз, писмото беше налично онлайн за студенти за евакуиране.

В него се споделяше, че не са годни да посещават учебно заведение заради „ нараснало безпокойствие “ по отношение на бездействието на държавното управление, „ нараснал стрес " заради въздействието на изменението на климата и " възприятие на обезсърчение " по отношение на тяхното бъдеще.

Бележката не е публично здравно удостоверение, а просветителните отдели в Ню Южен Уелс и Виктория споделиха, че това няма да бъде признато в техните учебни заведения.

Министърът на образованието Джейсън Клеър също сподели, че учениците не би трябвало да участват на петъчната стачка. „ Искам децата ни да бъдат буйни, желая децата ни да се грижат за демокрацията и желая децата ни да се грижат за бъдещето, само че също по този начин желая децата ни да са в учебно заведение “, сподели той.

Но студенти, които участваха на митингите в девет града, споделиха, че отговорът на държавното управление показва некадърност да вземе съществено опасенията им.

Австралия почисти ли дейностите си във връзка с климата? Австралийски градове се борят с огъня и наводненията -to-backОбитавана от духове Австралия се взира в злополуката от горски пожар

" [Те] хвърлят бъдещето ни под рейса, като утвърждават нови [проекти] за въглища и газ в Австралия ", възпитаник от 10 клас Джоуи Томпсън сподели пред Australian Broadcasting Corporation в Мелбърн в петък.

В Сидни протестиращите скандираха „ позор “ пред кабинета на министъра на околната среда Таня Плиберсек.

16-годишна Мин Парк сподели пред австралийската Асошиейтед прес, че стачкува поради утвърждението на госпожа Плиберсек за нови планове за въглища и газ.

„ Тя слуша лобито на изкопаемите горива, вместо да си прави работата и да поеме отговорност за отбрана на здравето на планетата “, сподели тя.

Австралия от дълго време е изправена пред интернационална рецензия за това, че реагира постепенно на опасността, подбудена от изменението на климата.

Докато лейбъристкото държавно управление, водено от Антъни Албанезе даде обещание по-големи дейности за прекъсване на изменението на климата, когато бъде определена през май 2022 година, специалистите споделят, че Австралия към момента не е в крайник с основни съдружници като Съединени американски щати и Обединеното кралство.

Произхождайки от Швеция, Училищна стачка 4 Climate е интернационално придвижване на възпитаници, които пропущат уроци в петък, с цел да упорстват за политически дейности против изменението на климата.

Петъчните манифестации са 11-ите, извършени в Австралия, и най-големите от 2019 година, когато към 300 000 души излязоха в цялата страна.

Те идват, откакто някогашният посланик и държавен чиновник Грегъри Андрюс беше заставен да приключи гладна стачка пред постройката на Народното събрание в Канбера. Г-н Андрюс отхвърли да яде, до момента в който държавното управление не разгласи изключително състояние в региона на климата, само че беше отведен от кола за спешна помощ в петък сутринта.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР